Weert, Limburg
0495 585109

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die mij veel gesteld worden, wellicht staat jouw vraag er ook al tussen.

veel gestelde vragen:

 • Ik heb faalangst, kan ik ook bij jou terecht?
  Ja, dat kan zeker. Ik kan me goed inleven over wat er in een leerling omgaat en hou daar zoveel mogelijk rekening mee, ook pas ik mijn manier van les geven daar op aan.
 • Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met rijles?
  Je mag tegenwoordig beginnen met rijles vanaf 16,5 jaar. Je kan op examen vanaf 17 jaar, als je dat haalt dan moet je onder begeleiding rijden tot je 18 jaar bent. Vanaf 18 jaar, mag je helemaal alleen de auto besturen. Meer informatie over begeleid rijden
 • Wat is de werkwijze van rijschool Philippe?
  Ik werk met een leskaart waar alle onderwerpen opstaan die we dienen te behandelen volgens het CBR. Hierdoor kan ik goed bijhouden wat we precies geoefend hebben, hoe vaak en welk onderdeel nog extra aandacht nodig heeft.
 • Geef je theorieles?
  Ik geef momenteel geen theorieles, omdat steeds meer leerlingen het prettig vinden om op hun eigen tempo theorie vanuit thuis te leren. Wel hebben we tijdens de rijles genoeg situaties waarin ik uitleg geef en ook vragen over deze situatie stel.

  Ook kan ik de leerling van alle theorie benodigdheden voorzien en mogen ze me altijd een bericht sturen met vragen die ze hebben. Ze krijgen daar de zelfde dag nog antwoord op.
 • Heb ik de hele opleiding dezelfde instructeur?
  Ja, want het is voor een leerling veel beter om 1 en dezelfde instructeur te hebben gedurende de rijopleiding, dit omdat het heel verwarrend kan werken voor een leerling. Structuur is heel belangrijk tijdens je opleiding.
 • Les ik alleen in weert of rijden we ook naar andere plaatsen?
  Ik rij ook naar andere plaatsen met jou. Dit is heel belangrijk voor jouw ontwikkeling, omdat je anders alleen op 1 plek leert rijden. Op het moment dat je op een vreemde plek rijd dan ben je genoodzaakt om verkeersborden en situaties tijdig te gaan zien.
  Wanneer jij alleen in weert blijft rijden leer je routes uit je hoofd kennen. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je een sterkere basis ontwikkeld.
 • Hoe verloopt de betaling?
  Ik werk met een startpakket van 10u, na die 10 uur heb ik een goed beeld kunnen vormen van de kandidaat en zullen wij samen een formulier invullen met betrekking tot het vervolgpakket.

  Mocht het zijn dat de je eerder klaar bent dan de uitgeschreven uren dan betaal ik de overige uren gewoon netjes terug. Ook bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om losse lessen te kopen.